Distilleerderij: BenRiach
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: BenRiach 7 Year Old 2013/2021 Double-V for Klubb23, Bourbon Koval cask #218A, 129 bts
Kleur: licht goud
ABV: 59.2%

Yoghurt

Deze BenRiach werd gebotteld door de nieuwe Belgische speler Double-V for een al even nieuwe speler Klubb23. Grappig. Hij rijpte 7 jaar lang op een bourbon cask van Koval, die kleine craft distilleerderij in Chicago, USA. Gedistilleerd op 9 december 2013 en gebotteld op 10 februari van dit jaar. Aan de slag!

De neus is licht en zoet en doet me in eerste instantie denken aan yoghurt met ananas en perzik. Erg zomers. Na enkele ogenblikken krijg ik wat mango chutney en een erg florale toets. Ik hou hier wel van.

Lekker aanzet. Mooi olieachtig en flink kruidig. Het DNA van BenRiach is onmiskenbaar: erg fruitig en fris, flink wat peper en prima in balans. De houtkruiden maken hem lekker warm, terwijl het fruit zich vertaalt naar ananas, banaan, perzik en abrikozen.

De afdronk is lekker lang en fruitig.

Een mooie BenRiach als bekroning op deze mooie samenwerking.

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-06-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).