Distilleerderij: Blair Athol
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Blair Athol 9 Year Old 2009/2019 Druma Mor, The Whisky House, Ex Oloroso Sherry Cask, 87bts
Kleur: oud goud
ABV: 50.8%

Appelstrudel

Druma Mor is een reeks malts van de jonge, onafhankelijke bottelaar uit… Affligem! Jawel, een nieuwe Belgische bottelaar sinds 2019. Maar de sterke man achter dit bedrijf kent u ongetwijfeld. Dat is niemand minder dan Geert De Bolle. Tot op heden hebben ze zo’n 6 releases op hun palmares staan en deze jonge Blair Athol is één van hun eerste releases. Druma Mor vertaalt (min of meer) naar ‘Drumfield’ wat op zich dan weer een verwijzing is naar het Trommelveld in Affligem, in de spreekwoordelijke achtertuin van Geert. Maar dit volledig terzijde!

Zalig zoete neus op appelstrudel, perzik in blik en mandarijn. Smeuïg en uitnodigend.

Lekker olieachtig op de tong, nog zoeter dan de neus deed vermoeden, maar met een beetje tannine die hem wat drogend maakt, maar tegelijkertijd wat gewicht geeft. Lekker gekruid op kaneel, kruidnagel en zwarte peper. De sterkte is nagenoeg perfect.

Lange, zoete en gepeperde afdronk.

Mooie Blair Athol en prima keuze van Geert en zijn kornuiten. Dankjewel voor het sample, Buds & Barrels!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-04-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).