Distilleerderij: Milk & Honey Distillery
Regio: Israel
Fles: Milk & Honey Elements Sherry, OB 2020, Bourbon, Oloroso & PX
Kleur: koper
ABV: 46%

Zoetzuur

De Elements-trilogie van Milk & Honey werd in 2020 gelanceerd. De eerste die we proeven is de Sherry, die – zoals de naam al aangeeft – rijpte op oloroso en PX, hoewel er nog steeds een part bourbongerijpte malt aan toegevoegd werd. De voorbereiding van de vaten werd overigens nauwlettend gevolgd door een Rabbi om er zeker van te zijn dat ze kosher waren. M&H gebruikt ’s werelds eerste kosher vaten voor hun whisky.

Hoewel de basiswhisky (Classic) herkenbaar is, wordt deze mooi aangevuld met rood fruit, sultanas en vijgen alsook wat sap van bloedappelsienen. Walnoten en een hint van wijnazijn. Helaas zit er ook een off-note in de neus, die me – gelukkig maar heel even – aan putgeurtje doet denken. Geen idee waar dat vandaan komt.

Goeie body. De invloed van de sherry is eerder beperkt, moet ik zeggen. Ik proef vooral de Classic met een ‘sausje van sherry’, als u begrijpt wat ik bedoel. Flink wat kruiden als nootmuskaat, gember en kruidnagel. Midpalate wordt hij zoeter en krijg ik plots ook best wat kersen. Het maakt veel goed.

De afdronk is erg aangenaam, middellang en zoetzuur.

Deze ging bergop. Dubieuze neus, okay smaak en goeie finish. Zo’n 60 EUR. Met dank aan Buds & Barrels voor het sample.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-05-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).