Distilleerderij: Glen Scotia
Regio: Schotland (Campbeltown)
Fles: Glen Scotia Campbeltown Harbour, OB 2018, 1st Fill Bourbon Casks
Kleur: koper
ABV: 40%

Introductie

Campbeltown Harbour is een NAS-expressie van de Glen Scotia distilleerderij, gerijpt op 1st fill bourbonvaten – wat aan het kleurtje te zien is. Ik kreeg het sample toegestopt van de immer lieftallige Nadine.

De neus is erg vriendelijk met flink wat zoetigheid als van gebakken appels en zelfs wat gekonfijte appelsien met een heel klein beetje karamel en rook op de achtergrond. Erg toegankelijk, misschien zelfs wat te gemakkelijk.

De body is helaas wel heel erg licht. Opnieuw relatief zoet op appels, karamel en tarwebiscuitjes (ja, da’s een woord!). De rook is nog steeds erg subtiel, waardoor de malt ook op smaak erg makkelijk wordt. Mooi vind ik wel het ziltje dat midpalate verschijnt. Alsook een pepertje… ja, vanaf de tweede slok wordt het interessant.

De finish is middellang, zacht rokerig en zoet met een prikkeltje van de peper.

Erg toegankelijke Glen Scotia die een mooie introductie vormt voor de stijl van het huis.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 14-04-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).