Bottelaar: FoxTown
Regio: België
Fles: FoxTown Quad the Fox Bourbon Barrel Aged
Kleur: zwart
ABV: 11%

Stoofvlees

Het tweede biertje dat de Foxtown Beer Crew uit Vosselaar op de markt bracht was hun quadrupel die ze een beetje tongue in cheek Quad the Fox doopten. Ik vond hem top, zoals je hier kan lezen. En laten ze nu voor hun eerste verjaardag – op 14 maart 2021 – een speciale, gelimiteerde release hiervan op het grote publiek losgelaten hebben: hun Quad the Fox Bourbon Barrel Aged. Gelimiteerd tot zo’n 550 flesjes omdat het om een single cask gaat, natuurlijk. Volgens de jongens van FoxTown was het een heel actief bourbonvat waarop hun  bier 4 maanden mocht rijpen. Hij schenkt donkerbruin tot zwart met een beige kraag met middelgrote bellen die snel gaan liggen.

De neus is zwaar en romig, donkerzoet op allerhande donker fruit zoals pruimen en rozijnen, met flink wat chocolade. De whiskytoetsen zijn onmiskenbaar.

Ook op de tong is dit romig en flink ‘boozy’, ik voel dat het meteen naar mijn hoofd stijgt. Pruimen, dadels, chocolade en whisky. Mijn god, je kan deze bijna kauwen. Het is bijna een maaltijd op zicht.

In de mierzoete finish komen de whisky toetsen opnieuw naar voor en ik vind het geweldig.

Een erg mooi degustatiebier, echt waar. Ik dronk hem bij een maaltijd van stoofvlees met kroketjes. Hemels!

Geproefd door Mark Dermul op 04-04-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).