Brouwerij: FoxTown
Regio: België
Fles: Quad the Fox, quadrupel
Kleur: roodbruin
ABV: 11%

Chocolade

De quadrupel van de craft brewers FoxTown uit Vosselaar is gebrouwen met maar liefst 5 verschillende hopsoorten. Hoewel het momenteel nog een limited edition is, hebben de jongens van de FoxTown Beer Crew plannen om deze permanent in het gamma op te nemen vanaf dit jaar. Hij schenkt een donker roodbruin met een beige kraag met middelgrote bellen die relatief snel gaan liggen, maar een mooie film op het bier achterlaten.

Heerlijk romige en donkerzoete neus op rozijnen, pruimen, overrijpe vijgen en chocolade. Hij ruikt een tikkeltje ‘zwaar’ of ‘boozy’, zo u wil, maar dat neem ik voor lief. Het is tenslotte een quadrupel op 11%, dus moeten we hier niet flauw over doen.

Yup, de smaak is een perfecte verderzetting van de neus. Alleen nog zoeter dan al werd aangekondigd. Mijn god, dit is bijna vloeibaar snoepgoed en zou het erg goed doen bij een stoofpotje. Of in een stoofpotje?

De finish is mierzoet en snoeperig en doet me verdorie honger krijgen!

Houdt mooi het midden tussen een doordrinker en een degustatiebier. Ter vervollediging: wordt op basis van een door de jongens van FoxTown Beer Crew ontwikkeld recept gebrouwen door Craywinckelhof in Lubbeek, maar dit terzijde. Een flesje van dit overheerlijke bier kost je amper 2 EUR. Ik vul mijn bierkelder alvast verder aan met dit spul. No brainer. Laat de zomer maar komen.

Geproefd door Mark Dermul op 17-02-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).