Distilleerderij: Invergordon
Regio: Schotland
Fles: Invergordon 30 Year Old 1988/2018 ‘Waffles and Maple Syrup’, Wemyss Malts, Ex-Sherry Butt, 339 bts
Kleur: goud
ABV: 59.9%

Wafels met Ahornsiroop

‘Waffles and Maple Syrup’. Da’s de naam die Charles McLean en het tasting panel deze 30-jarige grain van Invergordon hebben gegeven. Dat laat maar weinig aan de verbeelding over, natuurlijk. Eens kijken of ik het daarmee eens ben.

Het is er boenk op. Wafels met ahornsiroop is het eerste wat ik ruik. Daaronder zitten ook nog toetsen van hooi, vanille en amandelschaafsel. Ik denk niet dat ik dit blind een grain had genoemd.

Op smaak dan weer wel. Want nu krijg ik weer die typische toetsen van potloodslijpsel, vanille bij de vleet, digestieve koekjes, maïs op de barbecue. En een mooi pepertje, waardoor je mond lekker warm wordt. De invloed van het sherryvat is duidelijk, maar blijft subtiel. Deze wordt erg lekker, inderdaad.

De afdronk is warm en lang met best wat kruiden van de eik.

Meer dan degelijke grain. Met dank aan Gunther voor het sample.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-12-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).