OK, toegegeven, het klinkt een beetje onnozel om mezelf te feliciteren met mijn 41e verjaardag (djeezes, dat begint stilaan toch te tellen…).

Maar de reden om mijn verjaardag extra in de verf te zetten is het feit dat ik op mijn 39e verjaardag voor het eerst kennismaakte met… u raadt het al… Auchentoshan.

Ik ontving toen een fles Auchentoshan 12 Year Old voor mijn verjaardag van de collega’s – en het hek was van de dam.

Om dit in de kijker te zetten én om van de gelegenheid gebruik te maken mijn voorliefde voor deze delicate Triple Distilled Lowlander wereldkundig te maken, lanceer ik vandaag een gloednieuwe (Engelstalige) website: A Toshan Man. U kan hem makkelijk terugvinden via mijn portaalwebsite (zo weet u meteen met welke andere zaken ik me onledig hou) of simpelweg door te surfen naar www.markdermul.be/toshanman.

Op deze website kan u mijn – toegegeven, vooralsnog bescheiden – verzameling bewonderen, alsook een verslagje van mijn bezoek aan deze aan de Clydebank gelegen distilleerderij (met een karrenvracht aan foto’s) nalezen. En uiteraard werden alle Toshan Tasting Notes daar verzameld. Ik hoop daar in de nabije toekomst nog meer notes aan toe te voegen, uiteraard.

Een speciale pagina werd gewijd aan ‘Publications’, waar ik link naar mijn profiel op Connosr en mijn favoriete whiskymagazine (waar mijn verhaal in verschijnt op 28/01/2011), alsook mijn YouTube-kanaal waar ik enkele iMovies publiceerde ter ere van Auchentoshan en van onze recente reis naar Schotland.

Tot slot is er een pagina met interessante links.

Alle feedback is uiteraard van harte welkom en veel surfplezier!

May the Malt be with you!

Mark Dermul

A Toshan Man