Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Single Pot Still Batch #3, OB 2019
Kleur: goud
ABV: 46%

Naakt

In september 2019 was ik te gast bij TastToe in Boortmeerbeek op een fantastische Teeling masterclass met Alex Chasko, de Master Distiller. Eén van de whiskeys die we te proeven kregen was deze Single Pot Still, waarvan de mash bill uit 50% gemoute en 50% ongemout gerst bestaat. Het gaat begrijpelijkerwijs om erg jonge whiskey, nl. zo’n 3 jaar. Toen maakte ik geen uitgebreide notes, maar dat maak ik vandaag goed.

Duidelijk jonge en erg granige neus met wat jonge appels en een hint van abrikoos. Beetje ruw, eerlijk gezegd. Hint van witte chocolade en meloen, maar weinig meer.

Eerder licht en duidelijk jong, maar tegelijkertijd interessante toetsen van abrikozen, gerst, gist en nieuw hout. Nog een tikkeltje new make-y, maar ik heb wel een zwak voor new make, dus dat stoort me niet.

Korte en licht bittere afdronk.

Ik beken dat ik dit de minste van de reeds verschenen batches vind, maar hij geeft wel de meeste naakte indruk, als u begrijpt wat ik bedoel. Zo krijg je de stijl van het huis heel duidelijk te proeven.

80/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).