Distilleerderij: Isle of Arran
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Arran Marsala Cask Finish, OB 2018
Kleur: oud goud
ABV: 50.0%

Zuur

Ik proefde van Arran al heel wat finishes, maar deze had ik nog niet eerder gehad. Dus, Benny, een dikke merci om mij dit sample te bezorgen van deze Arran die op een Marsala vat werd gefinisht. Marsala is een Italiaanse versterkte wijn gemaakt in de omgeving van de stad met dezelfde naam op het westelijk deel van Sicilië. Benieuwd wat dat met deze Arran gedaan heeft.

Zachte en zoete neus op boerenboter, rozijnen en bosbessen met een hint van hazelnoten en melkchocolade… maar in alle eerlijkheid wel een beetje gesloten. Weinig uitgesproken, moet ik zeggen. Blind zou ik hier nooit Arran uithalen (ik weet wel, dat hoeft ook niet).

Zacht op de tong, maar onmiddellijk zoetzuur met de nadruk op zuur… Citroenzuursnoepjes, kaneel, hint van rood fruit, maar iets te veel tannine naar mijn goesting waardoor hij ook wat droog en licht bitter wordt. Zachte kruidigheid van peper en kaneel. Hint van donkere honing en gebakken appel, hoewel die moeite hebben door het zure heen te priemen.

Intense alcoholische afdronk op houtkruiden die het zoete volledig verdrukken.

Dit is voor mij geen geslaagde finish. Niet eens 50 EUR, maar daarvoor kan ik veel betere Arran aanschaffen. Bedankt, Benny.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 30-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).