Distilleerderij: Knockando
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Knockando 1975, OB 1988, Italian import
Kleur: goud
ABV: 43%

Onfris

Ik kan het haast zelf niet geloven, maar ik heb nog maar 3 Knockando geproefd en de laatste was ondertussen al meer dan zes jaar geleden! Soit, ik wil het nog wel eens proberen met deze oude botteling van een Knockando 1975 die in 1988 gebotteld werd voor de Italiaanse markt, door Justerini & Brooks.

Flink alcoholische neus op overrijp fruit. Denk banaan, licht rottende appelsien en een grote vegetale toets die me niet meteen kan bekoren. Verwelkte bloemen. Neen, ik beken, deze neus maakt me niet blij.

Olieachtig op de tong, onmiddellijk zoetzuur op appelsien en kruisbes, maar met een flinke alcoholprikkel opnieuw. Honing en appelsienmarmelade domineren, terwijl een snoeperig kantje zich meester maakt van mijn smaakpapillen. Hij blijft echter ook op smaak iets onfris vertonen.

Middellange, licht bittere afdronk. Honing op het sterfbed.

Ook deze oude release slaagt er niet in mij over de streep te trekken. De kans is groot dat het weer zes jaar duurt vooraleer ik nog eens een Knockando probeer. Jammer.

78/100

Geproefd door Mark Dermul op 03-01-2021
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).