Distilleerderij: Glen Grant
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Grant 24 Year Old 1995/2020, The Whisky Fair, bourbon barrel #19461, 129 bts
Kleur: licht goud
ABV: 50.6%

Snoepje

Wederom zo’n Glen Grant uit 1995, waarvan we eigenlijk weten dat die bijzonder goed zijn. Deze werd special gebotteld voor The Whisky Fair dit jaar, een beurs die helaas niet is kunnen doorgaan omwille van de corona crisis. Maar dat hoeft ons niet tegen te houden om er van te genieten!

Dit lijkt wel een eeneiige tweeling met die Glen Grant 1995 die ik zonet proefde van Signatory. Wederom lekker fruitig op banaan met flink wat vanille en hints van steenfruit. Abrikozentaartje op zondagmorgen. Romige honing. Goh, het is quasi onmogelijk dit niet lekker te vinden.

Lekker olieachtig op de tong. Mierzoet, mijn tanden vallen bijna uit mijn mond. Banaan, abrikoos en een theelepeltje appelsiensap. Dan komt het hout opzetten met wat peper, zoethout en tannine. Midpalate wordt hij licht drogend.

De afdronk is lekker lang, maar wel mierzoet. Dit is een vloeibaar snoepje.

Hij is nog net iets beter dan vat #88191 van Signatory, maar ik doe niet in halve puntjes. Topwhisky. Thx, Benny!

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 18-10-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).