Distilleerderij: Nc’nean
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Nc’nean Organic Single Malt Batch 3, OB 2020, 5.040 bts
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Pomelo

Je zou bijna denken dat het erg hard gaat bij Nc’nean, aangezien hun derde batch ondertussen al uitverkocht is, maar je moet natuurlijk rekening houden met het feit dat elke batch maar 5.040 flessen sterk is. En dan kan het snel gaan, natuurlijk. Ik was zelf maar net op tijd om nog een paar flessen van de derde batch op de kop te tikken.

Ah, kijk, het zit ‘m echt wel in de nuances, hoor. Met zulke kleine batches krijg je inderdaad kleine verschillen. Op de neus is dit alvast weer lekker zoet en rond met een prikkeltje van witte peper. Mooie, bloemige honing, zoete mout, karamel, nougat en flink wat citrusfruit. Denk pomelo en limoen. Munt op de achtergrond. Dit lijkt weer erg sterk op de eerste batch – en die vond ik erg mooi (beter dan batch 2). Nice.

Lekker romig en fruitig op de tong, terwijl het prikkeltje van houtkruiden zich ook hier mooi manifesteert. Noten, citrus, zoete mout – lekker speels en fris.

Middellange, warme en erg aangename afdronk op citrusfruit en noten.

Een malt naar mijn hart. Jong maar erg smaakvol, speels en toch matuur en heerlijk betaalbaar. Ik ben fan!

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-12-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).