Onze vrienden van Connosr (‘connoisseur’), het online ‘Whisky Social Network’, waar ik al even lid van ben, hebben zopas hun derde online magazine gepubliceerd. In deze derde editie van Connosr Distilled, zoals het magazine genoemd wordt, krijg je een unieke kijk op de onafhankelijke Ierse distilleerderij Cooley door middel van een prachtige video en informatief artikel. Je kan overigens meteen een hele set Cooley whisky winnen, dus waag je kans!

Voorts geven enkele experts tips voor geschenken onder de kerstboom. Serge Valentin van Whiskyfun (en Malt Maniac) zet de reeks verder die Ruben van WhiskyNotes gestart was, nl. een lost distillery voorstellen. Deze keer is het populaire Brora aan de beurt.

Het tasting panel, waar ik deel van uitmaak, onderwerpt 5 whisky’s van Cooley aan een smaakonderzoek, waarbij de Connemara Turf Mor duidelijk als populairste uit de bus komt.

Tot slot is er nog de Community View, waarin ondergetekende zelf een korte weergave van het bezoek aan Auchentoshan deelt, naar aanleiding van de Schotlandreis met WhivieNiek afgelopen september.

Alvast veel leesgenot!