Distilleerderij: Shinshu Mars
Regio: Japan
Fles: Komagatake Double Cellars 2013/2018, Shinshu Mars, bourbon barrels & American oak, 3.800 bts
Kleur: licht goud
ABV: 46%

Witte Chocolade

Bij Shinshu Mars loopt sinds 2011 whisky spirit uit de alambieken en voor deze Double Cellars werd een vatting gemaakt van vaten die zowel in Shinshu als Tsunuki werden gerijpt, vandaar de naam. Er zijn al twee versies van gebotteld, één op bourbon- en één op sherryvaten. Wij proeven die uit 2018, gebotteld op 46% op Amerikaanse eik.

Oriëntaalse (ja, ja) neus op flink wat citrusfruit en vanille, rauwe gerst (dat ruikt lekker!), sultanas en witte chocolade, korst van wit brood en zachte eik. Wat ruikt dit lekker, zeg. En ja… hij ruikt Japans! Dat is vandaag de dag al veel waard.

Hij is helaas een beetje licht van body, maar qua smaak zit het wel goed. Opnieuw flink wat vanille en witte chocolade (die komt er nu heel erg mooi door), aangevuld met wat sultanas, honing en witte peper. Nogal recht-toe-recht-aan, maar als het zo mooi is, vind ik dat helemaal niet erg. En het alcoholpercentage is prima, hoor.

De afdronk gaat van citrusfruit naar vanille en terug en wordt plots verrassend snoeperig en romig. Witte chocolade op het sterfbed.

Hoera! Nog eens een echte Japanner die nog lekker is ook. We kunnen onze barkast met een gerust hart uitbreiden. Bedankt, Manny!

86/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-06-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).