De premiumisatie van whisky heeft een nieuw hoogtepunt bereikt met de release van deze Dalmore 64 Trinitas. Het is de duurste whisky ooit.

Zoals de naam al doet vermoeden bestaan er van deze exclusieve whisky slechts drie flessen, waarvan twee reeds verkocht zijn (onder meer aan Sukhinder Singh, de bekende verzamelaar en eigenaar van de Londonse shop The Whisky Exchange, die mee aan de wieg van dit project van Dalmore stond).

Dat betekent dus dat er slechts één fles op de markt komt, te koop bij TWE. Kostprijsplaatje: £100.000,00 (honderdduizend pond)! Ja, u leest het goed. Dat is tien keer zo duur als de Highland Park 50 Year Old die we nog maar pas voorgesteld kregen.

Alvorens te verdwijnen in de collectie van deze of gene multimiljonair, zal de fles te zien zijn op The Whisky Show in London. Eat your heart out, Mortlach 70, zullen ze bij Dalmore wel denken. Want terwijl Gordon & Macphail twintig gelukkige liefhebbers de kans bieden één cl van hun oudste whisky ter wereld te laten proeven, geeft Dalmore één gelukkige winnaar op dezelfde show kans om een sample van deze duurste whisky ooit te proeven.

Je kan er alles over lezen op http://www.thewhiskyexchange.com/dalmore64/ en je eventueel inschrijven om je interesse in de aankoop van deze laatste fles bekend te maken (yeah, right).

May the Malt be with you!