Brouwerij: Proefbrouwerij Lochristi
Regio: België
Fles: Cluysenaer, 33cl
Kleur: amber
ABV: 7%

Kluizenaar

Onlangs heeft Dearly Beloved haar eerste online whiskytasting meegemaakt met de Mouthy Cows, een women only clubje van whiskyliefhebbende dames onder leiding van Krien Puts van whiskyrestaurant De Cluysenaer. Geen mannen toegelaten, dus. Maar voor de bewuste avond konden de dames uitzonderlijk een biertje voor hun wederhelft laten meeleveren. Terwijl ik licht jaloers de tasting van mijn Betere Helft online mee volgde, genoot ik ondertussen van dit huisbiertje van het restaurant: Cluysenaer. Het schenkt helder amber met een dikke witte kraag met fijne bellen die lang blijven staan en wedijveren met de baard van de kluizenaar op het label van het flesje…

De neus is bitterzoet en barst van het citrusfruit. Dit is Fanta Lemon met hoppen! Erg zomers en fris en doet me goesting krijgen om een flinke slok te nemen (wat ik dan ook meteen ga doen als het schuim wat gezakt is!).

Ook op smaak is het één en al citrus, zij het nu meer mandarijn en pompelmoes. Frisse aciditeit, goeie carbonatie, waardoor dit biertje erg vlot naar binnen gaat.In de afdronk – die wel erg kort is – wordt hij mooi bitter, wat hem dorstlessend en eetlustopwekkend maakt.

Dit is absoluut geen degustatiebier (en pretendeert dat ook niet te zijn), maar een frisse, zomerse pint die het zonnetje in huis brengt. Lekker!

Geproefd door Mark Dermul op 04-05-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).