Distilleerderij: Highland Park
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Highland Park 30 Year Old 1988/2018 Cadenhead’s Authentic Collection, Bourbon Hogshead, 270 bts
Kleur: oud goud
ABV: 49.0%

Boudoir

Een Highland Park van 30 jaar oud, dat kom je niet zo vaak tegen. Gestookt in het jaar waarop ondergetekende de leeftijd bereikte waarop hij voor het eerst ook alcohol mocht drinken (niet dat me dat heeft tegengehouden, maar dit terzijde).

Ha! Dat is lekker, zie! Waxy neus op mango en papaya, amandelschaafsel, bananenschil, Granny Smith appels en kiezeltjes. Wat fudge en macadamia noten. Maar springlevend voor zijn leeftijd, hoor. Amper hout, des te meer fruit en minerale elementen, frisse heide en een beetje turf. Kamillethee, boudoir koekjes en vers geperst appelsiensap. Erg goed.

Prima mondgevoel, lekker olieachtig. Mandarijntjes, limoen, pompelmoes, flink wat munt en iets medicinaals. Mooi gepeperd. Wat aardse toetsen worden ondersteund door groen kruiden, appels en iets wat me aan hars doet denken. Uitstekend!

De afdronk is lekker lang en offreert opnieuw wat peper en zoethout. Menthol op het sterfbed.

Wow! Eén van de betere Highland Park die ik al geproefd heb.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 04-04-2020
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).