Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Plantation Rum Cask Finish, OB 2018, 12.000 bts
Kleur: goud
ABV: 46%

Teeling Tropical

Net als de Teeling Barleywine is ook deze Plantation Rum onderdeel van hun zogenaamde Small Batch Collaboration reeks. Ook van deze werden 12.000 flessen op de markt losgelaten. Plantation kennen we vooral van erg tropische rum, dus ik verwacht me aan een klein fruitbommetje.

Ja! De klassieke kenmerken van het huis tekenen present: appels, peren, rozijntjes en kersen. Maar dat wordt op deze neus mooi bijgestaan door tropisch fruit à la ananas, mango en banaan. Na even ademen komen daar zelfs kokosnoot en sterfruit aan te pas. Ook wat licht verbrande karamel – maak daar gerust kandijsuiker van (na even ademen). Mooi!

Goeie body, bijna stroperig. Vol en fruitig op peer, appel en banaan. Hint van ananas. Maar de kersen gaan toch met de hoofdprijs lopen. Hij dartelt op de tong met wat gember en nootmuskaat, witte peper en koriander. Fris, fruitig, lekker.

Verrassend lange afdronk op geel en wit fruit met een pepertje.

Niet wereldschokkend, maar stukken beter dan de Barleywine, als u het mij vraagt. Maar ja, ik ben een zoetekauw. Bedankt, Manny.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-12-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).