Distilleerderij: Hammerschmiede
Regio: Duitsland
Fles: WillowBurn Batch No. 1, OB 2019, Ruby & Tawny Port Casks, 1.000 bts
Kleur: brons
ABV: 46.0%

Walnotenlikeur

Van WillowBurn zijn er al flink wat expressies, waaronder – in de zogenaamde Batch No 1 – niet minder dan 6 finishes: Marsala (die we zopas geproefd hebben), Moscatel, Grand Cru Claret, Ruby & Tawny Port, Amarone en Malaga. Laten we die op portovaten maar eens proberen.

Zachte, zoete en fruitige neus met flink wat woodsmoke. Rood fruit trekt je aandacht. Denk aardbeien en frambozen, maar ook iets van veenbesjes en een enkele peer. Heel erg toegankelijk. Zachte kruidigheid. Een karrenvracht aan donkere honing maakt het geheel nog zoeter.

Hij is flink olieachtig en mierzoet met nu naast het rode fruit en de typische woodsmoke overduidelijke tonen van de port. Donker fruit in walnotenlikeur, iets van nootmuskaat en kaneel, zwarte peper en wederom wat honing. Dit is kerstmis in je glas.

In de middellange afdronk verschijnt er iets wat me aan tabak doet denken, terwijl de walnotenlikeur nooit echt weg gaat.

Het is er wel eentje voor de zoetekauwen onder ons, hoor. Dit doet me meer aan een likeur dan een whisky denken. Neemt niet weg dat het een lekker drammetje is.

84/100

Geproefd door Mark Dermul op 02-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).