Distilleerderij: Glenlivet
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glenlivet 11 Year Old 2007/2018 Signatory Un-Chillfiltered, Hand Selected by Marco Bonn for Brühler Whiskyhaus, 1st Fill Sherry Hogshead #900127, 304 bts
Kleur: brons
ABV: 66.7%

Frivool

Dit is al het zesde zustervat uit deze reeks dat ik proef, allemaal dus uit de stal van Signatory. Dit vat werd afgevuld op 27 maart 2007 (net als vat #900130 voor Getränkelwelt Weiser & Flickenshild en vat #900131 voor The Whisky Exchange) en gebotteld in augustus 2018 voor de Duitse shop Brühler Whiskyhaus. Het alcoholpercentage is op het eerste zicht verschroeiend.

Het is op de neus duidelijk familie van wat ik eerder proefde uit deze reeks, maar deze heeft een extraatje… Ik krijg hier namelijk gebrand hout naast het typische donkerzoete fruit, wat hem – in mijn opinie alleszins – meer diepgang geeft. Erg interessante neus op marachinokersen, colasnoep, chocolade, rozijnen, pruimen en – in mindere mate – appelsienmarmelade. Hij is ook zoeter en wat frivoler. Heerlijk.

Stevige, romige, pikante aanzet, volledig volgens verwachting. Kersen- en pruimenlikeur, walnoten, chilipepers, blauwe druiven en ingekookte cola (wat? Yup!). Maar hij brandt echt niet. Hij is erg rond en rijk en een absolute smaakbom.

Geweldig lange, warme afdronk die nu toch een beetje drogend werkt.

Van de zes zustervaatjes die ik probeerde, vind ik deze het lekkerst. Maar het zijn echt kleine nuances, hoor.

89/100

Geproefd door Mark Dermul op 11-08-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).