Gisteren kwam de winnaar van de Whivie Logo wedstrijd zijn prijs in ontvangst nemen (u herinnert zich dat Tom een sample van 10cl won van de Port Ellen 7th Release).

We koppelden meteen het nuttige aan het aangename en liepen door mijn verzameling heen. Enkele drams werden geproefd. Tom probeerde eerst de Auchentoshan 1988 Bordeaux Wine Finish en vond hem een meesterwerkje. Hij sloot de avond af met een Bernheim Original uit de Verenigde Staten.

Ik probeerde de Auchentoshan 2009 Festival Bottle, een hevig jong bourbon-beestje en sloot de avond af met een a-typische Islay whisky, de Caol Ila 8 Year Old Unpeated Style.

Ik kon ook van beide flessen nog een sample aftappen voor mijn database. Van de Auchentoshan heb ik zelfs nog een tweede sample om hem later deze week nog eens te proberen. Waarvoor dank, Tom! Tom nam in ruil een sample mee van de Ardbeg Rollercoaster, de Rosebank 12 Year Old (Flora & Fauna) en de Port Charlotte van Malts of Scotland.