Distilleerderij: Glen Grant
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glen Grant 24 Year Old 1989/2014 Cadenhead’s Small Batch
Kleur: oud goud
ABV: 55.5%

Pompelmoes

Glen Grant is en blijft razend populair in Italië en dat heeft alles te maken met het feit dat het een zomers licht drammetje is dat zich makkelijk laat wegdrinken bij hoge temperaturen. Maar de rest van Europa lust er ook wel pap van hoor. En Cadenhead’s bottelde enkele jaren geleden een van 24 jaar oud uit 1989.

Oh, ja, een heerlijk romige neus op honingkoekjes, amandelpasta en bijenwas. Appelsienen, gesuikerde citrusschillen, bruine suiker en Turks Fruit. Daaronder nog wat kardemom en een klein beetje witte peper. Absoluut geweldige neus.

Heerlijk bittertje als van pompelmoes, aangevuld met appelcake, zoethout, munt en groene banaan. Heeft absoluut geen water nodig. Houdt mooi het midden tussen bitterzoet en zuur. Wordt wel een pak kruidiger dan de neus deed vermoeden, waardoor je mond het lekker warm krijgt.

De afdronk is zijn forte: bijzonder lang, warm op wit en geel fruit.

Indrukwekkende Glen Grant.

88/100

Geproefd door Mark Dermul op 17-06-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).