Distilleerderij: Glendullan
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Glendullan 15 Year Old 1999/2015 The Golden Cask, The House of MacDuff, Cask CM#220, 186 bts
Kleur: witte wijn
ABV: 59.8%

Warme Vanillepudding

Glendullan? Moh, da’s weer zo’n distilleerderij die ik amper tegenkom. Het is nog maar mijn 7e en bovendien eigenlijk al een oude in de zin van enkele jaren geleden gebotteld. Het sample stond ergens achteraan in mijn kast stof te vergaren, moet ik bekennen. Het is een 15-jarige uit 1999 van The House of Macduff.

De neus staat me erg aan. Lekker warm op groene appels, gele potpourri, gebakken peren en warme vanillepudding.

Ondanks het hoge alcoholpercentage is deze prima drinkbaar zonder water. Flink wat vanille, limoensorbet, abrikozenconfituur en een flinke dosis witte peper. Nogal rechttoe-rechtaan, maar absoluut niets mis mee.

Ook in de middellange finish blijft vanille de boventoon voeren.

Typische zomerdram. Blijkbaar nog te krijgen voor zo’n 130 EUR. Dat zou ik er persoonlijk niet voor over hebben, moet ik bekennen, maar deze Glendullan is wel foutloos.

83/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-07-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).