Brouwerij: ‘t Meuleneind
Regio: Nederland
Fles: IPA Barrelproject 19-02 Miltonduff, Cask #989, 37.5cl, 481 bts
Kleur: amber
ABV: 8.5%

Dorstlessend

U herinnert zich misschien nog de Miltonduff 2008 die door whiskyclub McShelfie werd gebotteld? Welnu, het vat waarin deze whisky rijpte, werd verscheept naar de Nederlandse brouwerij ’t Meuleneind (in Hoeven, zo halverwege tussen Roosdaal en Breda), alwaar het op 27 september 2018 werd afgevuld met een Indian Pale Ale, kortweg IPA. Op 9 maart 2019 werden zo goed als 500 flesjes van 37.5cl afgevuld met het bier. Patrick, lid van McShelfie, bracht me een flesje mee – hoera! Het biertje is een troebel amber met mooi witte schuimkraag die lang blijft staan.

De neus is bitterzoet met heel wat hop, mout en iets van zoethout. Wat tamme kastanjes en iets van gedroogde abrikozen.

Hij is lekker fris en dorstlessend, met een fruitige toets, gevolgd door flink wat mout en hop. Er zit iets van zoethout en eik in, wat de associatie met het whiskyvat makkelijk maakt. Vooral abrikozen en eikenhout, eigenlijk. Gevolgd door een bittertje.

In de afdronk is de link met de whisky nog het best te ontdekken, want de hop dooft uit, waardoor het vat best te proeven is.

Dit heeft me erg gesmaakt! Bedankt, Patrick. Nog te koop bij de brouwerij (ook online) voor 7.50 EUR.

Geproefd door Mark Dermul op 17-08-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).