Distilleerderij: Talisker
Regio: Schotland (Islands)
Fles: Talisker 15 Year Old, Diageo Special Releases 2019, 42.222 bts
Kleur: licht goud
ABV: 57.3%

Talisker Trinity

Dat Talisker razend populair is (en terecht) is ook te merken aan de oplage van deze Special Release. Enkel Lagavulin doet meer. Na de 30-jarige uit 2014 en de (geweldige) 8-jarige van vorig jaar, komt Talisker nu opzetten met een 15-jarige. In het thema ‘Rare by Nature’ blijvend, kreeg ook deze fles een erg apart label. Ik vind het mooi. Hopelijk is de malt dat ook.

Hopla, de Talisker Trinity tekent present vanaf het moment dat ik mijn neus in het glas steek. Peper, turf en zilt. Ik krijg een vissersboot en zeewier, een warm zandstrand, zeezout en vermolmd hout. Hint van perzik en citroen. Heerlijk.

Hmmm, verrassend rijk en zoet. Zelfs een tikkeltje romig. Appelmoes, peper en zout en een karrenvracht aan gezouten karamel. Drogend naar het einde toe. Op en top Talisker die me erg doet denken aan de 57° North.

De finish is lekker lang, drogend op toffee en limoen.

Wederom een schot in de roos van deze oudste distilleerderij op Skye. Ik ga me nog een fles bestellen.

 86/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).