Distilleerderij: Cardhu
Regio: Schotland (Speyside)
Fles: Cardhu 14 Year Old, Amontillado Finish, Diageo Special Releases 2019, 4.860 bts
Kleur: stro
ABV: 55.0%

Kamille

Cardhu in hartje Speyside wordt ook wel eens de Spiritual Home of Johnnie Walker genoemd, omdat 70% van alles was hier wordt gestookt naar die bekende blend gaat. Het is nog maar de tweede keer dat Cardhu deel uitmaakt van de Special Releases. De eerste keer was in 2005 en toen betrof het een 22-jarige. Nu keert hij weer op veel jongere leeftijd en met een Amontillado sherry finish.

Fris fruitige neus op banaan, perzik, kersen, peren en gebakken appeltjes met wat kaneel. Hij heeft een mooi floraal kantje. Denk kamille- of fruitthee. Het is quasi onmogelijk om deze niet lekker te vinden. Lente in je glas!

Hij is best pittig, dankzij de vatsterkte. Flink gepeperd met een bitter randje. Kinine, noten, geel en oranje fruit en zacht drogend. Ook op smaak heeft hij dat florale een beetje. Hij tintelt op je tong.

De finish is wat aan de korte kant, maar wel pittig gekruid. Zachtjes droogt hij op.

Ik beken, ik werd nog nooit van mijn sokken geblazen door Cardhu. Deze doet dat ook niet, maar is wel veruit de lekkerste Cardhu die ik al aan de lippen mocht zetten.

 84/100

Geproefd door Mark Dermul op 07-11-2019
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).