Distilleerderij:
Nirasaki
Regio: Japan
Fles: Koshu Gold
Kleur: koper
ABV: 40%

Blindganger

Nirasaki Distillery? Euh… nog nooit van gehoord. Dat is dan
weer zo’n nobele onbekende Japanse distilleerderij – aan de voet van Mount
Fuji, zo wil de marketing – waarvan amper iets online te vinden is. Bestaat
die? Wordt er wel whisky gestookt? Sun Foods Company daarentegen, bestaat zeker
wel en is sinds 1992 actief in de foodsector (hun specialiteit is groenten en
fruit in blik). Een beetje doorgraven leert dat het dit bedrijf is dat deze
Koshu op de markt brengt. Ik kan me bijgevolg niet van de indruk ontdoen dat
het weer om sourced whisky gaat in plaats van een Japans distillaat.
Er zijn drie verschillende releases. De Koshu Original, de Koshu Gold en
de Koshu Pure Malt. We proberen de Gold, een blend op 40%.

De
neus is een absolute blindganger. Hier is niks aan de gang. Wat zoete mout en
karamel, lichte houttoetsen en that’s it.

Op
smaak stelt het al evenmin iets voor. Wat vanille, wit fruit, maïs en suikers.
En een chemisch randje dat me niet aanstaat. Jongens, toch.

Korte
nietszeggende finish.

Hier
wordt ik niet blij van, hoor. Dit is hoogstens een niemendalletje voor op het
terras tijdens een zwoele zomeravond of om te mixen in een cocktail. Te mijden.
Bedankt, Marc.

69/100

Geproefd door
Mark Dermul op 17-08-2018
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).