Wie droomt er niet van om een whisky-reis te ondernemen? Een trip naar Schotland om wat distilleerderijen te bezoeken, bijvoorbeeld? Hmm, ik heb er wel zin in. Maar dat kost tijd en geld (en je moet ook je gezinsleden kunnen overtuigen, wat niet altijd even gemakkelijk is…).

Maar er is een tussenoplossing, die niet te veel tijd in beslag neemt en bovendien best betaalbaar is. Nee, ik bedoel niet een reisgids over Schotland kopen (hoewel dat ook een goede tip is), maar een korte uitstap naar het land van de godendrank onder de vorm van een heuse driedaagse mini-whisky-cruise.

Zowel P&O Ferries als Norfolkline bieden zo’n mini-whisky-cruises aan tegen een betaalbare prijs, beide vertrekkend vanuit Zeebrugge.

Zo kan je met P&O voor 179 EUR per persoon de oversteek maken naar Hull (Engeland) per ferry. Onderstaande is inbegrepen:

– overtocht heen en terug in een 2-persoons Inside cabin, met douche en toilet

– heerlijk 5-gangen buffetmaaltijd zowel op de heen- als terugreis

– verkwikkend ontbijt zowel op de heen- als terugreis

– een whiskytasting aan boord (op de heen- en terugreis) (dus twee tastings!)

– transfer naar Hull per coach voor een dagbezoek

– parking in Zeebrugge

Eerstkomende afreisdata zijn 12/02, 05/03 en 12/03/010.

Het aanbod van Norfolk lijkt mij persoonlijk iets interessanter, want deze ferry brengt je naar Edinburgh (Schotland). De prijs is ook hier 179 EUR.

Inbegrepen:

– Overtocht heen-en terug in binnenhut

– 2 x whiskytastings aan boord

– Whisky cocktail demonstratie

– Bus Rosyth-Aberdour-Rosyth, met dagbezoek aan Aberdour, ‘Jewel of the Fife’

– Brandstoftoeslagen en haventaksen

Eerstkomende afreisdata zijn 19/02 en 26/03/2010.

Uw drank aan boord van het schip, alsook uw persoonlijke uitgaven tijdens de daguitstap zijn uiteraard niet inbegrepen.

Als je bovendien weet dat de tastings gehost worden door de zaakvoerder van Whisky-Cruise.com, Filip J. Verleye – tevens ‘Whisky Ambassador for Belgium 2009’ en columnist/redacteur voor het magazine Whisky Etc – dan weet je dat je in goeie handen bent.

Meer info op hun website. Het is niet meteen een rondtrip in Schotland, maar misschien wel al een goede ‘generale repetitie’ om je mentaal voor te bereiden op een echte trip.

Happy (whisky)trails!