Een woordje van dank aan Jurgen van Jurgen’s Whiskyhuis, één van de sponsors van Whivie & WhivieBlog.

Vandaag kwam Jurgen langs om even kennis te maken en een bijdrage te leveren aan de barkast van Whivie. We konden deze twee mooie flessen aan ons kabinet toevoegen:

De Aberlour a’bunadh werd al eens besproken door Niek en zal binnenkort ook aan mijn smaakpapillen onderworpen worden. De fles die ik van Jurgen mocht ontvangen is een Batch 24, rechtstreeks van de cask op 60,2% ABV. Ze ziet er heerlijk uit.

De Auchentoshan werd in dank aanvaard omdat – zoals de meesten onder jullie ondertussen wel weten – ik een speciale plaats in mijn hart (en barkast) heb voor dit label. De 12 Year Old is mijn favoriete fles, maar deze Auchentoshan 18 Year Old mocht zeker niet ontbreken. Mijn verzameling is bijna compleet. Ik heb al de Select (niet op deze afbeelding, want verhuisd naar het Tax Free departement), de 12 Year Old, de Three Wood en nu dus de 18 Year Old.

Ik moet enkel nog de 21 Year Old hebben… (en twee speciale bottelingen, maar die zullen wat langer op zich moeten wachten, vrees ik). Maar binnenkort ben ik jarig en Valentijn staat ook voor de deur.

Slàinte!