Brouwerij: Moersleutel
Regio: Nederland
Fles: Moersleutel Fruit Bomb, DIPA, 440ml
Kleur: goudblond
ABV: 8%

Big Brother

Dit is een DIPA. Een watte? Een bierstijl die wat straffer uit de hoek komt als een IPA, want DIPA staat voor Double IPA, omdat er een grotere hoeveelheid hop en mout gebruikt wordt. Maar net zoals bij een IPA mag je je aan flink wat fruitige toetsen verwachten. En het feit dat de beer enigneers van Moersleutel uit het Nederlandse Alkmaar deze DIPA de naam ‘Fruit Bomb’ meegaven zegt genoeg, me dunkt. Deze schenkt een troebel goudblond met een witte kraag met middelgrote belletjes. De kraag gaat relatief snel liggen en laat een films van zo’n 1cm op het bier staan. Deze zit wel op een flinke 8%.

Bitterzoete neus op ananas en citroensap met een hint van mango. Ja, dit is een gelijkaardig fruitbommetje als de Crank the Juice, met eveneens een mooi bitter randje. Maar op de neus wordt wel snel duidelijk dat deze meer punch gaat hebben op de tong.

Hola! Dit staat mij heel erg aan. De tropische toetsen – met ananas op kop – domineren. Flink wat bitterzoet citrusfruit flankeert de ananas, die wel van de BBQ lijkt te komen. Erg sappig en ietwat donkerzoet, alsof de Maillardreactie al is ingetreden.

Het voordeel van het hogere alcoholpercentage laat zich ook voelen in de afdronk. Die is hier wel degelijk aanwezig, zelfs middellang, en erg verfrissend door zijn bitter randje.

Dorstlessende grote broer van de Crank the Juice IPA. Merci, Benny, dat was genieten!

Geproefd door Mark Dermul op 30-03-2024