Distilleerderij: Jack Daniel Distillery
Regio: USA
Fles: Jack Daniel’s Tennessee Tasters’ Selection 003 – Barrel Reunion #1, OB 2019, 375ml
Kleur: brons
ABV: 45%

Barrel Reunion #1

Voor de derde release werkte JD samen met de populaire wijnmaker Arrington Vineyards uit Tennessee. Hun rode wijn – die naar de naam Antebellum Red luistert – rijpte in JD barrels gedurende 6 maanden. Dan gingen de vaten terug naar Jack Daniel’s die er hun whiskey gedurende 228 dagen op lieten finishen.

De neus is lekker zoet met een winey kantje. Da’s zonder meer een open deur intrappen, maar het zorgt wel voor een mooie mix van de typische zoete toetsen van rozijnen, karamel en banaan enerzijds en anderzijds rood fruit, aardbeiensorbet en kersensnoep.

Op smaak is het een mooie evenwichtsoefening tussen de wijn en de whiskey. De invloed van de Antebellum Red (die ik graag eens zou proberen) is onmiskenbaar en dominant, maar op geen enkel moment gaat deze bourbon over de top. Hij bereikt een mooie balans en offreert bovendien een zachte kruidigheid die me erg bevalt.

De afdronk is dan weer wat aan de korte kant, maar laat niet te wensen over.

Hier zou ik wel een fles van in huis willen. Maar laten we wel wezen, 130 EUR voor een flesje van 375ml is wel erg duur. Toch maar passen, dus. Met dank aan Jack’s Safe uit Roermond (NL) voor het sample.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 26-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).