Distilleerderij: Midleton
Regio: Ierland
Fles: Jameson IPA Edition
Kleur: oud goud
ABV: 40%

India Pale Ale Finish

Jameson had enkele jaren geleden een zogenaamde ‘Cask Mates’ serie – waarvan ik de Stout Cask niet bepaald kon appreciëren – maar heeft de verpakking van de op biervaten gefinishte whiskeys lichtjes aangepakt. Deze release uit 2023 kreeg gewoon het label IPA Edition mee en werd dus in dat type vaten gefinisht. Hopelijk valt deze me beter mee dan de Stout Cask versie…

Mierzoete, doch frisse neus op Fanta met een scheutje grenadinesiroop en zelfs een hint van tropisch fruit, zij het wel subtiel. In alle eerlijkheid een niemendalletje, maar niets mis mee.

De body is zo goed als waterachtig, jammer genoeg. De smaak is zacht snoeperig op Supermanlogos en sultanas, met wat abrikozen in de mix. Zachte kruidigheid als van zoethout en een mespuntje peper. Maar allemaal erg vriendelijk en toegankelijk. Hij valt me alvast beter mee op de tong dan op de neus.

De finish is relatief kort, maar biedt niets nieuws.

Dit valt me stukken beter mee dan de Stout Cask editie, maar het blijft een heel eenvoudige, erg toegankelijke allemansvriend. Dat gezegd zijnde kost een flesje amper 30 EUR, dus laten we niet te kritisch zijn, toch?

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 20-03-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).