Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling Single Cask Calvados Drouin for Bresser & Timmer, OB 2023, Cask #90627
Kleur: goud
ABV: 60.7%

Ontbijt

Ik ben wel fan van Calvados en heb ook al het geluk gehad die van Drouin te proeven. Dus lijkt het mij wel leuk om een Teeling gefinisht op zo’n vat aan de lippen te zetten. Het single cask, dat op vatsterkte werd gebotteld in november vorige jaar, werd geselecteerd door de Nederlandse importeur Bresser & Timmer.

Wel, afgezien van de obligatoire toetsen van appel (in verschillende vermommingen zoals appelsap en appelmoes), krijg ik hier ook heerlijke toetsen van gebak op zondagmorgen. Croissants, zelf. Erg toepasselijk, als u het mij vraagt.

Ook op de tong is dit een zoet ontbijt: croissants, koffiekoeken met perzik en een hint van Carré Confituur, maar dan wel met een kruidig randje. Het ABV laat zich wel voelen, in alle eerlijkheid. Dit is erg pittig. Maar wel erg lekker.

De afdronk maakt het plaatje compleet: lang, kruidig, fruitig en zacht drogend. Heerlijk.

Ja, dit is wat ik vaak omschrijf als ‘goed gerief’. Merci, Benny.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 10-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).