Distilleerderij: Teeling
Regio: Ierland
Fles: Teeling India Pale Ale, Small Batch Collaboration, DOT Brew ex-rum India Pale Ale Finish
Kleur: zonlicht
ABV: 46%

Elvis Juice

We blijven nog eventjes bij het bier… Deze Teeling – overigens een blend – werd gefinisht op vaten waar eerst rum op gerijpt had, daarna een IPA van DOT Brew (waar Teeling wel vaker mee samenwerkt) en uiteindelijk dus deze Ierse Whiskey. Wat ingewikkeld allemaal, zeg. Maar ik klaag niet, hé. Zeker niet als je weet dat een fles amper 42 EUR moet kosten in onze contreien. Aan de slag!

Vreemd genoeg doet deze me op de neus in eerste instantie denken aan Elvis Juice, de met pompelmoes geïnfuseerde IPA van BrewDog. Maar met een beetje geduld komen er toch meer rum-toetsen piepen, zoals bruine suiker en zelfs een kleine funky toets. Laat ik daar nu ondertussen helemaal weg van zijn. Dus da’s wat mij betreft een sterk begin.

De body is wat licht, het is waar. En de smaak is dat in alle eerlijkheid ook. Tikkeltje scherp zelfs, ondanks het erg bescheiden ABV. Een bittertje van de IPA schemert mooi door, maar van de rum proef ik helemaal niets meer. Dat hoeft natuurlijk geen probleem te zijn, ware het niet dat deze op smaak toch een beetje te ééndimensionaal is. En echt wel te scherp om te bekoren.

De afdronk is middellang, prikkelend tot bijna pikant. Zacht drogend, ook.

Jammer! De neus begon nochtans erg veelbelovend. Maar op smaak en in de finish laat deze toch wat te wensen over. Ik denk niet dat The King hier tevreden mee zou geweest zijn. Bedankt voor het sample, Benny.

81/100

Geproefd door Mark Dermul op 05-02-2024
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).