Vrijdag om een mooie werkdag af te sluiten bij notaris en vriend Vander Veken in Belsele een mini-tasting gekregen.
Distilleerderij: Suntory
Regio: Japan
Fles: Hibiki 21 jaar blend
Kleur: appelsien
ABV: 43%
Geen slechte start zou ik zeggen deze whisky. Lekker warm in de mond en prikkelend aan de tong. Gember en wat kruiden mooi in balans. Prachtige whisky. De beste blend die ik al gehad heb.
91/100
Distilleerderij: Tomatin
Regio: Schotland, Highland
Fles: Tomatin decades
Kleur: Goud
ABV: 46%
Deze de topper van de avond amai. Deze whisky in 2011 uitgebracht om de 50 jaar dienst te vieren van master distiller Douglas Campbell staat bovenaan mijn verlanglijstje. De whisky is een mengeling van vaten tussen 1967 en 2005.
Een zeer complexe whisky die toch perfect in balans is. Je krijgt een hele hoop smaken te verwerken vanille, droog fruit, dennenaalden. Geen rook te bespeuren de whisky is lekker romig. Ik moest even aan royal lochnagar denken waarvan ik de 12 jaar staan heb. Wel met dit verschil dat ik royal lochnagar een ontgoocheling vind en dit een echte topper.
Kopen dit spul als je er nog aangeraakt.
94/100
Distilleerderij: Glengoyne
Regio: Schotland, Highland
Fles: Glengoyne 1996-2010 port cask finish
Kleur: Amber
ABV: 46%
Ik geef toe een grote fan van Glengoyne ben ik nooit geweest. Ik vind deze meestal nogal vlak. Deze smaakt nogal noterig, wat droog fruit en uiteraard de port. De whisky smaakt ook zeer jong. Een doordeweekse whisky, zeker niet slecht maar geen hoogvlieger.
83/100