Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Triple Joe Raw Whisky Infused, 330ml
Kleur: amber
ABV: 8%

Huisgestookte Ruwe Whisky

Okay, deze heb ik bewust als laatste gehouden, omwille van wat ik erna wil proeven, namelijk hun spirit en whisky! Want bij Stokhove brouwen ze niet alleen leuke bieren, maar zijn ze ook aan de slag met het stoken van whisky en hierna proef ik wat van hun spirits en zopas gelanceerde whisky. Maar nog even terug naar de Triple Joe Raw, die dus ‘raw whisky infused’ is, wat volgens mij (maar zekerheid heb ik niet) betekent dat ze hem geïnfuseerd hebben met hun eigen spirit. Immers, er staat ‘huisgestookte ruwe whisky’ op het label. Daarnaast werd aan het bier ook nog suiker en honing toegevoegd. Hij schenkt een troebel amberkleurig met een witte kraag die relatief snel gaat liggen.

Het eerste wat ik op de nogal zoete neus ontwaar is de honing, gevolgd door een abrikozentaartje en iets van banaan. De geur van gemoute gerst en graankoekjes volgt al snel, wat op zijn beurt gevolgd wordt door iets van new make (dan toch?).

Het bier is lekker fris en moutig met voldoende carbonatie, maar wel een tikkeltje boozy, als u begrijpt wat ik bedoel. Hier ga ik er geen twee van na elkaar drinken, tenzij er een pak friet met stoofvlees naast staat (en dat is momenteel niet het geval). Wederom banaan en abrikozen, maar ook appels en een duidelijke hint van whisky.

De afdronk is floraal met een mooi bittertje van de hop.

Dit bier ging aan de haal met de hoofdprijs op het Brugse Bierfestival van 2020. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)