Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Stokhove Triple Joe Raw Whisky Infused

Tasting Notes Posted on 13/11/2023 16:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Triple Joe Raw Whisky Infused, 330ml
Kleur: amber
ABV: 8%

Huisgestookte Ruwe Whisky

Okay, deze heb ik bewust als laatste gehouden, omwille van wat ik erna wil proeven, namelijk hun spirit en whisky! Want bij Stokhove brouwen ze niet alleen leuke bieren, maar zijn ze ook aan de slag met het stoken van whisky en hierna proef ik wat van hun spirits en zopas gelanceerde whisky. Maar nog even terug naar de Triple Joe Raw, die dus ‘raw whisky infused’ is, wat volgens mij (maar zekerheid heb ik niet) betekent dat ze hem geïnfuseerd hebben met hun eigen spirit. Immers, er staat ‘huisgestookte ruwe whisky’ op het label. Daarnaast werd aan het bier ook nog suiker en honing toegevoegd. Hij schenkt een troebel amberkleurig met een witte kraag die relatief snel gaat liggen.

Het eerste wat ik op de nogal zoete neus ontwaar is de honing, gevolgd door een abrikozentaartje en iets van banaan. De geur van gemoute gerst en graankoekjes volgt al snel, wat op zijn beurt gevolgd wordt door iets van new make (dan toch?).

Het bier is lekker fris en moutig met voldoende carbonatie, maar wel een tikkeltje boozy, als u begrijpt wat ik bedoel. Hier ga ik er geen twee van na elkaar drinken, tenzij er een pak friet met stoofvlees naast staat (en dat is momenteel niet het geval). Wederom banaan en abrikozen, maar ook appels en een duidelijke hint van whisky.

De afdronk is floraal met een mooi bittertje van de hop.

Dit bier ging aan de haal met de hoofdprijs op het Brugse Bierfestival van 2020. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Stokhove A Drama Queen

Tasting Notes Posted on 13/11/2023 06:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove A Drama Queen, 330ml
Kleur: bruin
ABV: 6.7%

Mars

A Drama Queen is een porter. Het is tevens een samenwerking tussen de brouwerij Stokhove uit Waardamme en het Oostende bierbedrijf Queen of Hops. Het is trouwens het geesteskind van bierliefhebster Katie van den Weghe. Het werd gebrouwen met Engelse mouten en hoppen. Hij schenkt chocladebruin met een mooie, hoge, beige kraag die netjes blijft staan. Da’s mooi!

Lekker zoete neus op chocolade, karamel, overrijpe pruimen en Café Noir koekjes.

Verrassend licht en helder op smaak, maar met erg mooie toetsen van chocolade en karamel. Vloeibare Mars, zeg maar.

De afdronk is nog meer van hetzelfde, maar dan met een licht drogend einde.

Vlot drinkbare porter. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 23-09-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)