Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Waardamse Framboos, 330ml
Kleur: Rood
ABV: 5.8%

Bonne Maman

De naam van het biertje laat er geen twijfel over bestaan: dit is een fruitbier met frambozen. Laat ik nu al hints van frambozen in hun Waardamse Dubbel ontdekt hebben. Ik ben geen grote fan van fruitbier, maar deze zou ik zo maar lekker kunnen vinden. We gaan het zien. Hij schenkt roze tot rood, te verwachten, met een witte kraag die relatief lang stand houdt.

De neus is zoetzuur, maar minder zoet en wel zuurder dan verwacht. Er zitten nog een paar aardse tonen op de achtergrond, maar afgezien daarvan lijkt ik wel te ruiken aan een pot Bonne Maman frambozenconfirtuur.

Op smaak voldoet dit bier volledig aan de verwachtingen: zoet (met nog steeds een klein zuurtje) op frambozen en ander rood fruit.

Subtiel plakkerig in de afdronk.

Liefhebbers van Kriek of Framboise gaan dit wel op prijs kunnen stellen. Hoewel het helemaal mijn stijl van bier niet is, ging deze toch vlotjes binnen. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 26-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)