Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Stokhove Waardamse Framboos

Tasting Notes Posted on 12/11/2023 16:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Waardamse Framboos, 330ml
Kleur: Rood
ABV: 5.8%

Bonne Maman

De naam van het biertje laat er geen twijfel over bestaan: dit is een fruitbier met frambozen. Laat ik nu al hints van frambozen in hun Waardamse Dubbel ontdekt hebben. Ik ben geen grote fan van fruitbier, maar deze zou ik zo maar lekker kunnen vinden. We gaan het zien. Hij schenkt roze tot rood, te verwachten, met een witte kraag die relatief lang stand houdt.

De neus is zoetzuur, maar minder zoet en wel zuurder dan verwacht. Er zitten nog een paar aardse tonen op de achtergrond, maar afgezien daarvan lijkt ik wel te ruiken aan een pot Bonne Maman frambozenconfirtuur.

Op smaak voldoet dit bier volledig aan de verwachtingen: zoet (met nog steeds een klein zuurtje) op frambozen en ander rood fruit.

Subtiel plakkerig in de afdronk.

Liefhebbers van Kriek of Framboise gaan dit wel op prijs kunnen stellen. Hoewel het helemaal mijn stijl van bier niet is, ging deze toch vlotjes binnen. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 26-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Stokhove Ambrazar 4 Friends

Tasting Notes Posted on 12/11/2023 06:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Ambrazar 4 Friends, 330ml
Kleur: licht bruin
ABV: 6.8%

Calvados

Ambrazar 4 Friends is een farmehouse ale oftwel saison, ontwikkeld en gebrouwen bij Stokhove voor deze 4-koppige folkgroep uit Brugge (zie ook het biertje MonSi van Stokhove). Het bier werd met 4 kruiden gemaakt, die de vier leden van de band moeten symboliseren. Bovendien rijpte hij op kersenhout. Hij schenkt lichtbruin en troebel met een witte kraag die lang stand houdt, maar tegelijkertijd met een heleboel vlokken van de gist er in. Als ik heel eerlijk mag zijn (en dat mag ik want it’s my party and I cry if I want to) ziet het er niet erg smakelijk uit.

Zoetzure neus op pompelmoes, vijgen, rozijnen en pruimen met kandijsuiker en appelsap… maak daar gerust Calvados van! Maar ik kan de associatie met pannenkoeken niet uit mijn hoofd krijgen, hoe vaak ik mijn neus ook in het glas stop.

Ja, ook op smaak is Calvados het eerste waar ik aan moet denken. Dit wordt gevolgd door zoetzure toetsen van pompelmoes en donkerzoete toetsen van vijgenconfituur. Alles bij elkaar best lekker, hoor.

De afdronk is licht drogend en doet verlangen naar een volgende slok (wat altijd een goed teken is, toch?).

Schijnbaar enkel verkrijgbaar in Brugge. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 26-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)