Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Ambrazar 4 Friends, 330ml
Kleur: licht bruin
ABV: 6.8%

Calvados

Ambrazar 4 Friends is een farmehouse ale oftwel saison, ontwikkeld en gebrouwen bij Stokhove voor deze 4-koppige folkgroep uit Brugge (zie ook het biertje MonSi van Stokhove). Het bier werd met 4 kruiden gemaakt, die de vier leden van de band moeten symboliseren. Bovendien rijpte hij op kersenhout. Hij schenkt lichtbruin en troebel met een witte kraag die lang stand houdt, maar tegelijkertijd met een heleboel vlokken van de gist er in. Als ik heel eerlijk mag zijn (en dat mag ik want it’s my party and I cry if I want to) ziet het er niet erg smakelijk uit.

Zoetzure neus op pompelmoes, vijgen, rozijnen en pruimen met kandijsuiker en appelsap… maak daar gerust Calvados van! Maar ik kan de associatie met pannenkoeken niet uit mijn hoofd krijgen, hoe vaak ik mijn neus ook in het glas stop.

Ja, ook op smaak is Calvados het eerste waar ik aan moet denken. Dit wordt gevolgd door zoetzure toetsen van pompelmoes en donkerzoete toetsen van vijgenconfituur. Alles bij elkaar best lekker, hoor.

De afdronk is licht drogend en doet verlangen naar een volgende slok (wat altijd een goed teken is, toch?).

Schijnbaar enkel verkrijgbaar in Brugge. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 26-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)