Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Waardamse Saison, 330ml
Kleur: amber
ABV: 5.6%

Zomerdag

De Waardamse Saison van brouwerij Stokhove is één van hun zogenaamde kapelbieren, net als de tripel en de blond. Een goudblond bier met hoge aciditeit en flink wat carbonatie. Dat wordt ongetwijfeld een dorstlesser. Hij schenkt goud- tot amberkleurig met een spierwitte kraag met grote bellen die lang blijft staan. Dat ziet er erg smakelijk uit.

Florale, zomerse neus op vers afgereden gras en boterbloempjes in het veld, aangevuld met frisse toetsen van citroen en zelfs wat witte perzik. Erg aangenaam en uitnodigend.

Hola, deze prikkelt fijn op de tong. Flink wat CO². Dat maakt hem extra fris. Het zoete van de mout wordt geflankeerd door een licht bittere toets als van tamme kastanjes. Wordt stilaan relatief droog, als u begrijpt wat ik bedoel. Doet deugd op deze erg warme zomerdag.

De afdronk is relatief lang op zoete, zure en bittere toetsen. Hij sterft een droge dood.

Flinke doordrinker met zijn vriendelijke ABV van 5.6%. Aanrader! Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 18-09-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)