Blog Image

WhivieBlog

Whisky voor iedereen!

'Whivie' staat voor Whisky voor iedereen. Het is een site waarvan we hopen dat hij u zal helpen whisky in al zijn facetten te leren appreciëren. Je kan alle informatie terugvinden op onze website whivie.be en op deze blog publiceren we graag de laatste nieuwtjes alsook de tasting notes, evenementen en ga zo maar door. Uw suggesties zijn natuurlijk van harte welkom!

Bier: Stokhove MonSi Den Muzikant

Tasting Notes Posted on 11/11/2023 16:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Monsi Den Muzikant, 330ml
Kleur: goudblond
ABV: 6.2%

Lente & Zomer

Deze dorstlesser bevat niet alleen gerstemout, hop en gist, maar ook citroen, citroenzuur en vlierbloesem. Het is een samenwerking tussen brouwerij Stokhove en de muziekant MonSi (behoudens vergissing de stagename van Simon Vandeginste, leadzanger van de Brugse folkband Ambrazar – waar ook een biertje naar vernoemd werd). Hij schenkt goudblond en troebel met een spierwitte kraag die een mooi laagje op het bier laat staan.

Frisse, zoetzure neus op citrusfruit en vers afgereden gras. Niet bepaald opwindend of speciaal, maar ook absoluut niets mis mee. Een goed alternatief voor een pint op een zomers terras. Lente in de neus, zeg maar.

Ook op smaak is het citrusfruit prominent aanwezig, maar het zuurtje wordt mooi tegengas gegeven door het zoete van de vlierbloesem. Wederom: niets mis mee. Doordrinker. Zomer in de mond, zeg maar.

In de afdronk is het toch de citroen die met de meeste aandacht gaat lopen. Maar het stoort niet in het minst. Dit is inderdaad een flinke dorstlesser.

Yup, zoals op het label staat aangegeven: lente in de neus en zomer in de mond. Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 26-08-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)Bier: Stokhove Waardamse Saison

Tasting Notes Posted on 11/11/2023 06:30

Brouwerij: Stokhove
Regio: België
Fles: Stokhove Waardamse Saison, 330ml
Kleur: amber
ABV: 5.6%

Zomerdag

De Waardamse Saison van brouwerij Stokhove is één van hun zogenaamde kapelbieren, net als de tripel en de blond. Een goudblond bier met hoge aciditeit en flink wat carbonatie. Dat wordt ongetwijfeld een dorstlesser. Hij schenkt goud- tot amberkleurig met een spierwitte kraag met grote bellen die lang blijft staan. Dat ziet er erg smakelijk uit.

Florale, zomerse neus op vers afgereden gras en boterbloempjes in het veld, aangevuld met frisse toetsen van citroen en zelfs wat witte perzik. Erg aangenaam en uitnodigend.

Hola, deze prikkelt fijn op de tong. Flink wat CO². Dat maakt hem extra fris. Het zoete van de mout wordt geflankeerd door een licht bittere toets als van tamme kastanjes. Wordt stilaan relatief droog, als u begrijpt wat ik bedoel. Doet deugd op deze erg warme zomerdag.

De afdronk is relatief lang op zoete, zure en bittere toetsen. Hij sterft een droge dood.

Flinke doordrinker met zijn vriendelijke ABV van 5.6%. Aanrader! Dankjewel, Pat!

Geproefd door Mark Dermul op 18-09-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)