Brouwerij: Van Steenberge
Regio: België
Fles: The Meat Cowboys Barrel Aged #TMC001-23, 33cl
Kleur: amber
ABV: 11%

Bistecca

De Meat Cowboys zijn een stelletje ongeregeld (Steven, Lorenzo, Gilles en Anthony) met een voorliefde voor heerlijk vlees en hebben daarbij al op voorhand een plek in mijn hart veroverd. Bovendien proefde ik al enkele van hun hapjes op het onvolprezen When Whisky Meats BBQ festival (geen typo) alwaar dit bier ook voor het eerst werd voorgesteld. Het betreft een bier dat zich perfect laat vergezellen met een premium steak, dat spreekt. Het werd gebrouwen door Van Steenbergen en kreeg een dubbele rijping van 24 weken: eerst op een Old Forester Distillery vat en dan nog een Early Times Distillery vat. Hij schenkt een donker amberkleurig met mooie schuimkraag die langzaam wegtrekt.

Heerlijke, donkerzoete neus op karamel, toffee en moutsuikers met een duidelijke bourbon-toets die alleen maar afkomstig kan zijn van de bourbonvaten waarop hij gerijpt heeft. Het is een absolute meerwaarde voor deze tripel.

Ja, deze tripel is erg romig en bijna snoeperig op de tong. Als je een hopbittertje verwacht, ben je er wel aan voor de moeite, want deze is gewoonweg heerlijk zoet. Volmondig op  moutsuikers, toffee en butterscotch, gekarameliseerde maïs op de BBQ en gestoofd witloof, echt waar! Wat een complex biertje is dit, zeg.

De afdronk is lang, plakkerig en bevredigend. En ja, ik kan me perfect voorstellen dat dit het erg goed zou doen bij een stukje dry aged rib-eye, saignant gebakken uiteraard, van Lorenzo.

Helaas uitverkocht op Art Malts, maar ongetwijfeld nog te krijgen als je eens gaat genieten in Bistro Bistecca in Wielsbeke. Aangezien het #TMC001-23 betreft (lees: The Meat Cowboys eerste batch uit 2023), ga ik er vanuit dat er nog veel batches zullen volgen. Daar kunnen we alleen maar blij om zijn. En Bistro Bistecca staat bij deze op de bucketlist.

Geproefd door Mark Dermul op 08-07-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be)