Brouwerij: Koningshoeve
Regio: Nederland
Fles: La Trappe Oak Aged Batch 46: Red Wine Cask, 375ml
Kleur: roodbruin
ABV: 11%

Rode Wijn

Na de erg smakelijke batch 42 op rum, haalde mijn vriend Peter deze batch 46 boven, die maar liefst drie jaar lang rijpte op voormalige rode wijnvaten. Hij schenkt roodbruin met een mooie beige kraag die minutenlang blijft staan. Het ziet er erg smakelijk uit.

Hola! Je ruikt de rode wijn onmiddellijk in de vorm van subtiele toetsen van rood fruit en tannine. Tuurlijk, het donkerzoete DNA van La Trappe domineert, maar het is mooi te zien hoe de invloed van het vat voor een aparte neus zorgt. Erg aantrekkelijk.

Romig en zoet met allerhande vruchten als pruimen, dadels en rozijnen, maar ook mooie toetsen van rood fruit, die ik aan het wijnvat toeschrijf. Zachte tannine maakt hem een tikkeltje droger dan zijn voorganger, maar ook meer gelaagd. Complex, zelfs.

De afdronk is middellang en zacht drogend en erg bevredigend.

Een bijzonder geslaagde Oak Aged van La Trappe. Mijn favoriet tot nu toe. En hij is nog te vinden, ook. Aanrader.

Geproefd door Mark Dermul op 22-04-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).