Distilleerderij: Glen Garioch
Regio: Schotland (Highlands)
Fles: Glen Garioch 18 Year Old 2003/2021 Scotch Malt Whisky Society 19.62 A tweed-clad mango, 1st Fill ex-Bourbon Barrel, 168 bts
Kleur: goud
ABV: 58.8%

Mango

Dit is al het 62e single cask van Glen Garioch dat de Scotch Malt Whisky Society gebotteld heeft. A tweed-clad mango… echt, waar blijven ze het halen? Deze malt rijpte 18 jaar lang op een 1st fill bourbon barrel en zat bij botteling nog op een flinke 58.8% ABV. Ik hou water bij de hand.

Ooh, ja, de neus is wel erg goed en ik ruik zelfs onmiddellijk de mango. Hij wordt wel aangevuld met nog straffere hints van kumquats, ananas uit blik en sappige perziken. Ricola hoestbonbons op de achtergrond. Iets van verwelkte rozen en een druppeltje olijfolie. Appelsienschillen. Complex? Zeker weten!

Eigenlijk heeft deze helemaal geen water nodig. Op smaak is het allemaal goed doenbaar. Brandt niet. Is lekker waxy. Een hele resem fruit komt eerst, maar wordt wel onmiddellijk omfloerst met allerlei kruidige toetsen van de eik. Gember, zoethout, witte peper, hint van anijs en iets van venkel. Het leidende fruit op de tong is echter mango en in die zin is de benaming goed gekozen, natuurlijk.

Heerlijke lange, kruidige afdronk.

Die jongens en meisjes van de SMWS hebben duidelijk toegang tot echt wel goeie vaten.

87/100

Geproefd door Mark Dermul op 09-08-2022
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).