Distilleerderij: Michter’s Distillery
Regio: USA
Fles: Michter’s US*1 Small Batch Bourbon
Kleur: koper
ABV: 45.7%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag (her)proeven we de enige Amerikaan uit de box: Michter’s US*1 Small Batch Bourbon. Het verschil met enkele jaren geleden is het feit dat zij tegenwoordig niet meer bij bevriende distilleerderijen bestellen, maar zelf aan het stoken zijn gegaan.

Neus: Er zit duidelijk heel wat rogge in de mix, want de neus is zeer kruidig. Denk kaneel en nootmuskaat. Qua fruit moet ik denken aan de gedroogde variant van abrikozen en perzik. Deze neus is meer dan oké, maar betrekkelijk gesloten.

Smaak: De aanzet is stroperig en heel erg zoet. Kandijsuiker, gebakken appels, bloedappelsienen, popcorn en opnieuw het fruit van de neus: abrikozen en perzik. Midpalate beginnen de kruiden weer de spreken. Ik krijg naast kaneel nu ook wat kardemom en koriander.

Finish: Hoewel hij wat aan de korte kant is, blijft hij wel lekker kruidig met een zoet eindstation.

Beter dan toen ik hem in 2015 voor het eerst proefde. Hier te koop.

82/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).