Distilleerderij: West Indies Rum Distillery
Regio: Barbados
Fles: Plantation XO
Kleur: koper
ABV: 40%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag proeven we rum uit Barbados, die na een 8 tot 15 jaar rijping in de tropen naar de cognacstreek werd getransporteerd om daar nog eens een continentale rijping te krijgen. Eigenaar van zowel Plantation Rum als van Cognac Ferrand (alsook Citadelle Gin) is immers dezelfde, i.e. Alexandre Gabriel.

Neus: Subtiel florale neus op vanille, cacao, chocolade, boter, onrijpe banaan en gebakken appels.

Smaak: Dat wordt mooi verdergezet op neus, opgesmukt met peperkoek en amandelpasta.

Finish: De afdronk is erg zacht en vriendelijk.

Mooie ‘sipping rum’, als u het mij vraagt. Ik hou wel van deze stijl. Hier te koop.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 24-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).