Distilleerderij: Kavalan
Regio: Taiwan
Fles: Kavalan Podium
Kleur: koper
ABV: 46%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag (her)proeven we de Kavalan Podium uit het verre Taiwan. Ik heb erg mooie herinneringen aan mijn bezoek aan zowel deze distilleerderij als het land. Deze zet ik met heel veel plezier nog eens aan de lippen.

Neus: Lekker fris en zomers met hint van mirabellen, aardbeien, perzik, Granny Smith appels, kokosnoot, banaan en papaya. Fruitig beestje, dus. Er zit ook een florale toets in, die ik in bijna alle Kavalan ontwaar. Mooi gekruid met kaneel en wat cacao

Smaak: Mondvullend, kruidig en zoet, maar met een licht drogend effect. Honing, vanille, perzik en wederom aardbeien. De kokos evolueert naar amandelmelk.

Finish: De afdronk is best lang op dezelfde kruiden als in de neus en flink zoete fruittoetsen.

Ongetwijfeld één van de betere standaardexpressies van Kavalan. Hier te koop.

85/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).