Distilleerderij: Paul John
Regio: India
Fles: Paul John Nirvana
Kleur: licht goud
ABV: 40%

Om de 15e verjaardag van Belgisch importeur The Nectar wat luister bij te zetten, werd een degustatiebox met niet minder dan 24 samples (én proefglas) samengesteld. Ik kreeg zulk een box toegestuurd door Drankenshop Broekmans (waarvoor dank!) met de vraag om de inhoud kort te bespreken. Vandaag proeven we een malt uit India: Paul John Nirvana, die exclusief op voormalige bourbonvaten rijpte en gebotteld werd op het erg toegankelijke minimum van 40%.

Neus: Kruidige toetsen van de eik maken het mijn neus ietwat lastig om het fruit eruit te pikken. Met wat geduld meen ik mandarijn en kweepeer te herkennen, maar het is werken.

Smaak: Fluweelzacht op de tong, maar nu krijg ik enkel wat sultanas en nog meer eik. Er zit een verrassend ziltje toets aan en iets wat me aan verschaald bier doet denken.

Finish: De afdronk is lang, maar bijzonder droog en kruidig.

Jammer, maar dit is de eerste expressie uit deze prachtige box die mij niet kan bekoren. Hier te koop.

79/100

Geproefd door Mark Dermul op 21-03-2023
(om snel andere tasting notes te vinden, surf naar www.whivie.be).